Lenen met een BKR registratie

Het Bureau Krediet Registratie, kortweg BKR, in Tiel houdt een register bij van de leningen die u afsluit, creditcards die u hebt aangevraagd en vaak ook aankopen welke u op krediet hebt gekocht bij een postorderbedrijf. De stichting is lange tijd geleden opgericht door een aantal banken en kredietverstrekkers, om een zo betrouwbaar en onafhankelijk mogelijk beeld te kunnen schetsen van de financiële positie en ook het betalingsgedrag van Nederlandse consumenten.

Wanneer u vaker dan eens achterblijft met uw betalingen of er een (grote) betalingsachterstand ontstaat, dan kan dit leiden tot een negatieve registratie bij het BKR.
Ook wanneer een lening of krediet ineens wordt opgeëist, leidt dit in de meeste gevallen tot een dergelijke negatieve registratie.Geld lenen met een negatieve BKR registratie

Op het moment dat u een nieuwe financiering of lening wenst aan te gaan, zal uw betalingsgedrag en betrouwbaarheid worden getoetst bij het BKR. Bij veel banken en kredietverstrekkers krijgt u geen lening wanneer er een negatieve BKR registratie aanwezig is. Toch zijn er enkele kredietverstrekkers die ook geld lenen aan consumenten mét een negatieve BKR registratie.